Engelliler Haftası Programımız

Engelliler Haftası Programımız

18.05.2016 901

10-16 Mayıs Engelliler Haftası´nda "Bana Gülme Benimle Gül" sloganıyla yola çıktık.

12 Mayıs Perşembe Günü Taburda Özel eğitim Sınıf öğrencilerimiz temsili askerlik yaptılar.

11 Mayıs tarihinde kurumları ziyaret ettik ve etkinlik davetiyelerimizi ve afişlerimizi dağıttık.

16 Mayıs 2016 tarihinde programımızla konuklarımızın deyimiyle hem ağlattık hem güldürdük.

16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 13:30 İpsala Anadolu Lisesi Mehmet Yavaş Konferans Salonunda Saygı duruşu ve istiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programın açılış konuşmasını okul müdürümüz Fatma Çetin gerçekleştirdi. “Engelliler haftasında beyinlerdeki ve kalplerdeki engellerin kalkması ümidi ile düzenlediğimiz etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz” ifalerini kullanarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

           “Öncelikle özel eğitim alt sınıfı olan bir okulun müdür vekili olarak özel eğitim sınıfı öğrencilerimizden söz etmek istiyorum.

Bugün burada bu sahnede çocuklarımızın her birine fırsat verildiğinde onların neler yapabildiklerini sizlere göstermek istiyoruz. Çocuklarımızı engelli veya özürlü olarak tanıtmaktan kaçınıp onları özel eğitime gereksinim duyan bireyler olarak adlandırıyorum.  Çocuklarımız belki akranlarının yaptıkları bazı şeyleri yapamıyorlar fakat onların yürekleri o kadar geniş ki masumluklarıyla bizlere kocaman çıkarsız ve art niyetsiz olma dersi veriyorlar.

 Duyarlı misafirlerimiz lütfen farklı gelişen çocuklarımıza destek verelim. Onlara acıyarak veya yanlarından kaçarak cezalandırmayalım. Çocuklarımızın ve ailelerinin en büyük problemi toplumun bu tür olumsuz yaklaşımlarıdır.

Özel eğitime gereksinim duyan bir evlada sahip olan annenin babanın yaşadığı sıkıntıları, zorlukları anlamak ne mümkün; lakin onlara söylemek istediğim bir şey var, yalnız değilsiniz. En azından Kurtuluş Ortaokulu olarak yanınızdayız, sizi anlamaya gayret ediyoruz ve evlatlarınızın neler başarabileceğini size dahi göstermek istiyoruz.

2015 yılı Mart ayında gözlerinde öğrenme ışığı olan, eğitim öğretime susamış iki öğrencimizle serüvenimize başladık. Ve bugün bu çocuklarımızdan ASLAA okuma yazmayı öğrenemez denilen çocuğumuzun okumayı öğrenmesinin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda öğretmenlerimle gurur duyuyor,  gösterdikleri sabır, azim ve kararlılık için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Fırsat verdiğimiz, ötekileştirmediğimiz ve inandığımız zaman bütün çocukların kendilerini bir adım daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum.

            Sevginin her engeli aşacağını biliyorum. Yüreklerimizde engellerin olmamasını diliyorum.”

 

 

Özel eğitim sınıfı öğrencilerinin çoğunlukla yer aldığı gösteriler büyük alkış alırken görme engellilerin videosundan, otizm farkındalık videosu, empati gösterisi, izleyenlerin göz yaşlarına hakim olamamasına neden oldu.

Program, İpsala’da bulunan tüm okulların katıldığı sev kardeşim video gösterimi ile son buldu.

Programa en çok damgasını vuran etkinlikler olarak programa katılan misafirleri karşılayan özel eğitim sınıfı öğrencilerin yapmış olduğu el emeği sergisi ve görme engellileri anlayabilmek için hazırlanan empati koridoru oldu.